202102.08
Off
0

Att arbeta hemifrån!

Att arbeta hemifrån!

För många har arbetssituationen ändrats väsentligt sedan pandemin kom som en objuden gäst år 2020. För att minska smittspridningen arbetar idag många hemifrån, allt för att de som måste vara på plats på sina arbeten ska kunna vara det.

Jag har under året pratat med kompisar och grannar, hur funkar det egentligen med hemma-arbete? Har hört om olika lösningar men tänkte här ta upp vad Jag läst mig till hos Skatteverket.

Arbete hemifrån under Covid-19 pandemin:

  1. Du har privat köpt kontorsmöbler eller annan utrustning för att kunna jobba hemma. Det har du inte rätt att få avdrag för tyvärr. Även om det är så att det bara används när du jobbar.
  • Din arbetsgivare betalar en t.ex. kontorsstol till dig. Denna kan du använda hemma utan att det blir en förmån som ska beskattas.
  • Samma sak om du fått låna hem saker från din arbetsgivare för att kunna arbeta hemifrån.

Det räknas med andra ord inte som förmån om din arbetsgivare äger sakerna och du måste återlämna dem när pandemin är över, då du åter ska börja arbeta på din ordinarie arbetsplats. Se punkt 2 och 3.

Det är jätteviktigt för arbetsmiljön att ens arbetsplats är anpassad för det man ska göra.

Bilden idag visar mitt eget kontor. Nu har jag min ordinarie arbetsplats hemma så för mig är det ingen skillnad alls utan jag jobbar som ni vet på som vanligt 😊 och räknas därför inte in i tillfällig arbetsplats men jag hade ingen bra bild på någon tillfällig lösning så vi får nöja oss idag med denna bild 😊

Var rädd om er.