201809.03
Off
0

Den svåra konsten att sälja


Hösten är här och Ecomentum är tillbaka efter en härlig sommar. Jag hoppas att ni alla haft en fin sommar och känner er lika redo som jag att dra igång höstens arbete.

Jag satt och funderade kring detta med att sälja och kom att tänka på en händelse från min egen skoltid Så här var det då …..

När jag gick på högstadiet fick vi lov att gå iväg och köpa godis på rasten. Det var många som gjorde det, även jag så klart. Godis är gott men jag insåg efter ett tag att när det regnade stannade de flesta kvar i uppehållsrummet. Då kom jag på att om jag gick iväg dessa dagar och handlade på mig lite mera godis än jag brukade så kunde jag ju sälja en del till sugna klasskamrater. Jag gjorde så och väl tillbaka sålde jag godiset för en högre peng än jag själv betalt. Vissa klasskamrater tyckte det var för dyrt, andra köpte glatt nöjda med o slippa gå ut, andra köpte men blev sura för att det var dyrare. Mitt argument till de som gav sura kommentarer om mina priser var att: jag har något du vill ha och du inte vill gå ut i regnet. Nu slipper du regnet men då kostar det också mera.
På detta sätt finansierade jag en hel del av mina egna godis inköp också.

Vad lär detta en? Förutom att jag redan på den tiden var en driven person som gillade affärer och hellre gjorde en bra affär än att jag bjöd laget runt?! ?

1. Om du vill sälja en vara eller en tjänst måste någon annan vara villig att köpa den.

2. Folk måste veta om att du har något att sälja som är bra, idag räcker det sällan att göra en snygg hemsida och luta sig tillbaka, man måste nå ut. Dina potentiella köpare måste veta att du och din produkt finns. Alltså stick ut ur flödet.

3. Priset på dina produkter avgörs av:
hur många andra som säljer samma som du, hur många vill köpa, vilka omkostnader du har och hur mycket du behöver få över för att klara dig, alltså vilken vinst behöver du ha.

4. Var inte rädd för att ta för dig. Du är inte en dålig person för att du tar betalt. Man kan inte ge bort sina tjänster/ varor, för vad ska du då leva på. Det du gör och kan är värdefullt.

Lycka till nu. ?