201801.18
Off
0

Ändring från Skatteverket – Friskvårdsbidrag även för dyrare sporter

Ändrade regler för friskvårdsbidrag!
I dagarna har Skatteverket lämnat ett nytt besked om vad som anses vara friskvård. Anledningen till beskedet är en ny dom i Högsta förvaltningsdomstolen.
Nytt nu är att exempel ridning och golf blir förmån för Friskvårdsbidrag. Övriga sporter/aktiviteter av högre värde får vi återkomma om då det ännu inte finns någon tydlig information från Skatteverket.

Tolkningen av detta finns att läsa på Skatteverkets hemsida:
– Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket.
Läs gärna mer på: https://www.skatteverket.se/omoss/press/pressmeddelanden/2018/2018/friskvardsbidragnuavenfordyraresporter.5.4a4d586616058d860bc5c59.html

Jag vill även påminna om att friskvårdbidrag kan man få som anställd och ägare i aktiebolag men inte om du har enskild näringsverksamhet.

Eftersom jag emellanåt dyker hoppas jag att detta besked kommer att öppna upp för avdrag även inom dykningen men vi får vänta och se lite till. Så snart informationen kommer så lägger jag ut till er här.
Här kommer lite bilder från några av mina dyk.

Här är en bild på mig när vi är nere och dyker på Fuerteventura.

Ängelhaj