202012.20
Off
0

Gåvor till välgörenhet i en tid av oro.

Gåvor till välgörenhet i en tid av oro.

Nu är snart år 2020 till ända och vilket underligt år vi alla upplevt. Många har förlorat sina nära och kära. Många företag kämpar för sin överlevnad, många har fått sluta sina arbeten utan att få i gång A- kassa och annat som vi trodde var självklart.  Mitt i detta är det jul igen, en jul som inte för någon av oss blir som den brukar.

Jag försöker tänka på allt som är bra. Min familj är friska, hundarna mår bra, det finns en varm säng att sova i och mat på bordet. Ecomentum rullar på, tack vare mina underbara kunder som anlitar mig och litar på mig. Tack för att ni låter mig hjälpa er, jag gör mitt yttersta för att ni ska få en så trygg förvaltning som möjligt.

Jag har mycket att vara tacksam för och har därför beslutat att Ecomentum nu sträcker ut en hjälpande hand och ger en gåva till Stadsmissionen – matkasse.  

Jag har inte barn själv men tanken att inte kunna sätta mat på bordet, måste vara så otroligt svårt. Jag hoppas att denna lilla gåva tillsammans med alla andra som skänker i dessa tider kan göra skillnad.

Vad gäller då när man ger en gåva från sitt företag?

Gåvor från företag till välgörenhet är inte avdragsgillt.

Vilket betyder att du betalar ut pengarna från ditt företagskonto till dit du vill ge din gåva, tag kvitto. Men kostnaden belastas inte resultatet, det vill säga:

I enskild näringsverksamhet så blir detta ett privat uttag. I aktiebolag ser man det som en ej avdragsgill kostnad.

Vilket betyder att oavsett bolagsform så belastas inte resultatet, du får konkret inte använda kostnaden utan beskattas som om den inte funnits på resultatet men du får använda företags likvida medel.

Var rädda om varandra.

God jul

Elisabeth