202109.06
Off
0

En glödhet höst har startat

Jag skrev för ett par veckor sedan att jag hoppas på en glödhet höst med mycket roligheter. Nu i helgen infriades detta för första gången 😊

Hero och jag tränar Noswork. Man lär hunden hitta olika dofter och markera dem. Den första doften är Eukalyptus. För att få börja tävla måste man genomgå ett doftprov o visa att man kan doften. Nu i helgen var det vår tur.

Vi kom in i ett rum med 12 tomma identiska pizzakartonger, i en av dem fanns Eukalyptusdoften. På 3 min skulle Hero finna den och markera rätt kartong.

Hero for över startlinjen på min signal, och började sniffa, inte den, inte den , inte den men den är det. En tydlig markering och jag höjer handen och ropar markerat. Tiden stoppas. Visst var det rätt kartong och jösses vad snabb han var, 11,21 sek tog vi provet på av de 3 min vi hade på oss. 😊 Så glad och stolt, nu kan vi börja tävla 🙂